Translate

Sabtu, 01 Februari 2014

Cara Damel Jamu Beras Kencur "Spesial"

Jamu beras kencur inggih menika obat tradhisional khas saking Jawa ingkang nggadhahi ancas saged damel mantun pegel linu, masuk angin, lan menambah nafsu makan. Jamu beras kencur inggih menika jamu tradhisional ingkang kathah dipunremeni jalaran nggadhahi ambet ingkang khas, seger, saha raosipun boten pait. Beda sanged kaliyan jamu-jamu tradhisional sanesipun ingkang kawentar nggadhahi raos ingkang pait sarta ambetipun ingkang boten sedhep. Kangge saged angsal jamu beras kencur menika, panjenengan saged mundhut wonten ing toko-toko jamu, tiyang ingkang sadean jamu, utawi saged damel piyambak wonten ing dalem. Kangge damel jamu beras kencur piyambak menika caranipun gampil sanged. Ingkang sepisan panjenengan kedah nyamektakaken bahan-bahanipun langkung rumiyin. Bahan kangge damel jamu beras kencur inggih menika:
              ·         Beras 200 gram
              ·         Kencur 50 gram, dipunresiki
              ·         Toya ingkang umob/Jarang panas 100 ml
              ·         Jahe 50 gram, dipunresiki
              ·         Ron pandan 2 lembar
              ·         Kelabet ½ sendhok teh
              ·         Kapulaga 10 buah
              ·         Kemukus ½ sendhok teh
              ·         Gendhis abrit 300 gram
              ·         Toya pethak 1500 ml
              ·         Uyah sakcekapipun
Caranipun ngolah jamu beras kencur inggih menika:
1.        Wos dipunkumbah ingkang resik, lajeng dipuntirisaken
2.       Saksampunipun tiris, sangrai wos kala wau lajeng dipunkum wonten ing saklebeting toya ingkang sampun umob kirang langkung 2 jam, lajeng dipuntirisaken
3.        Sangrai jahe saha kencur
4.    Campur bahan-bahan kadosta wos, kencur, jahe, kapulaga, kemukus, kelabet, lan paringi uyah sekedhik lajeng dipuntumbuk mawi lumpang kaliyan alu utawi saged ngagem blender
5.    Damel larutan saking gendhis abrit saha pandan ngagem toya 1500 ml ngantos gendhisipun larut
6.    Lebetaken adonan jamu ingkang nomer 4 wonten ing saklebetipun larutan gendhis lajeng dipungodhog ngantos umob
7.        Dipunudhak ngantos rata lajeng geni dipunpejahaken
8.    Saring larutan jamu ingkang sampun dados wonten ing gelas/baskom kanthi ngginakaken kain saring supados ampasipun pisah
9.   Beras kencur sampun siap dipununjuk kanthi eca mumpung taksih anget utawi saged dipunlebetaken kulkas langkung rumiyin.

Dening: Priyo Nugroho (11205244025) PBD G 2011

Tidak ada komentar:

Posting Komentar